Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Eichenwald Weine a Martin Reinfeld - vína z rakouského regionu Burgenland

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Eichenwald Weine a Martin Reinfeld - vína z rakouského regionu Burgenland
25. 9. 2022   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Po letní přestávce se opět hlásíme s informacemi o dovozech vín od našich partnerů a doplnění případně rozšíření naší nabídky pro Vás. Tento týden dorazila do skladu první podzimní dodávka, konkrétně paleta z rakouského regionu Burgenland – konkrétně z jeho jižní části: oblastí Mittelburgenland DAC a Leithaberg DAC a byla na ní společně vína ze dvou našich partnerských vinařství.

 

Z oblasti Mittelburgenland DAC (též nazývané „Blaufrankischland“) jsme dovezli vína z družstevního vinařství Eichenwald Weine.

Doplnili jsme zásobu vín z naší stávající nabídky, z nichž některá byla již zcela nebo téměř vyprodaná:

Der Traubendieb 2021 (jakostní víno, 100% Frankovka) – nový ročník příjemné Frankovky, ještě máme na skladu dostatečnou zásobu vín ročníku 2020 a menší zásobu vín ročníku 2018 (Regionální šampión soutěže Prague Wine Trophy pro rok 2020), takže vína ročníku 2021 zatím nebudeme na našem e-shopu nabízet, ale pokud máte zájem tento nový ročník ochutnat, objednejte stávající ročník a do poznámky napište svoje přání. Rádi Vám vyhovíme.

Der Geistesblitz 2017 (Mittelburgenland DAC Reserve, 100% Frankovka) – doplnění zásoby stávajícího ročníku. V Grand testu rakouských Frankovek pořádaném časopisem Wine & Degustation (uveřejněno v č. 09/22) toto víno bylo ohodnoceno 94,17 body a získalo Zlatou medaili za 1. místo v kategorii „Vína DAC Reserve“.  

Die Zeitreise 2019 (kupáž odrůd Frankovka, Zweigeltrebe a Merlot) – nový ročník, máme ve sklepě ještě menší zásobu vín ročníku 2018, který získlal titul Regionální šampión soutěže Prague Wine Trophy 2021.

Der Aristokrat 2018 (100% Cabernet Sauvignon), víno zrálo ve velkém dubovém sudu, víno získalo Zlatou medaili v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.

Das Hohe Ross 2019 (100% Merlot), víno zrálo ve velkém dubovém sudu, víno získalo Zlatou medaili v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022.

 

Současně jsme dovezli i vína z oblasti Leithaberg DAC ležící jiho-západně od Nesiderského jezera, z rodinného vinařství Martin Reinfeld (‚5-hvězdičkové vinařství‘ podle výsledků v soutěži Prague Wine Trophy v loňském roce). I zde se jední o mix nových a stávajících ročníků vín z naší nabídky:

St. Laurent Ungerberg 2020 – nový ročník vína, ještě máme na skladu pěknou zásobu vín ročníku 2019, který získal Zlatou medaili ze soutěže Prague Wine Trophy 2021

Blaufrankisch Ungerberg Reserve 2017 – doplění stávající zásoby, v Grand testu rakouských Frankovek pořádaném časopisem Wine & Degustation (uveřejněno v č. 09/22) toto víno bylo ohodnoceno 90,67 body a získalo Bronzovou medaili za 3. místo v kategorii „Vína DAC a jakostní vína“.  

Leithaberg DAC Weiss 2020 (100% Veltlínské zelené, vrchol produkce bílých vín) – nový ročník, který získal Velká zlatá medaile v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2022. Na skladu ještě máme menší zásobu vín ročníku 2019 (Velká zlatá medaile v soutěži Prague Wine Trophy pro rok 2021)

Z vinařství Reinfeld jsme pro Vás dovezli také několik novinek rozšiřujících naši nabídku rakouských vín:

Vier 2020 – kupáž čtyř odrůd – Frankovka se třemi globálními odrůdami: Cabernet Sauvignon, Merlot a Syrah

Steingarten 2017 – kupáž dvou globálních odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot

Divine 2016 – jeden z vrcholů produkce vinařství – Frankovka, která zrála v barrique soudcích

Welschriesling 2021 – rozšíření naší nabídky bílých vín o další odrůdu

 

Věříme, že výše uvedená vína z vinařství Eichenwald Weine a Martin Reinfeld pro Vás budou zajímavým tipem pro doplnění Vaší domácí vinotéky.        

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne